google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Представници Српске странке Заветници јутрос су у Сомбору подржали грађане који се већ недељама боре против насиља и криминалних активности од стране миграната који илегално насељавају њихов град.

Члан Председништва Заветника, Милица Ђурђевић, послала је том приликом поруку грађанима Сомбора али и апел државном руководству.

Она је истакла да је јутрос у Сомбору група миграната упала у стамбени објекат, разбила прозоре и обила врата, док надлежни не реагују правовремено, због чега су грађани оправдано забринути за своју безбедност.

Наша дечија одмаралишта се претварају у прихватилишта за мигранте, а држава сваког дана издваја 15.000 евра за мигранте.

Ми тражимо усвајање стратегије за одговор на мигрантску кризу, већи степен контроле на границама и повлачење из Маракешког споразума. Тражимо да се ограничи број оних који улазе у земљу на дневном нивоу.„, поручила је Ђурђевићева.

Она је рекла да Заветници поштују и саосећају са недаћом оних који су били принуђени да напусте свој дом, али разликују миграције од инвазије, избеглице од криминалних и насилних група.

Ми никада нећемо допустити да у својој земљи будемо грађани другог реда, који живе у страху, безакоњу и анархији. Српска странка Заветници ће отворити ово питање и затражити јавну расправу. Пред овим изазовом се морамо поставити одговорно, суверенистички и државнички!„, закључила је Ђурђевићева.

Њено обраћање можете погледати на следећем снимку:

Информативна служба Српске странке Заветници

%d bloggers like this: