google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Општински одбор Српске странке Заветници Лајковац позива председника општине да изађе пред грађане и објасни зашто се толико пута најављивано отварање градског базена одлаже – и то по четврти пут!

Подсећамо да су Заветници у више наврата указивали на проблематику градског базена, тражећи да та инвестиција буде предмет провере надлежних државних органа. То питање смо поново потенцирали и приликом недавног хапшења високих функционера владајуће странке када смо затражили да се у случају да се утврде повреде закона сви надлежни позову на јасну одговорност.

Напомињемо да је ово питање од стратешког значаја јер је реч о кредитном задужењу лајковачке општине, које износи преко три милиона евра. Осим тога власт је за ову инвестицију издвајала и додатна средства из општинског буџета, иако је пре тога обећала да неће бити потребе за додатним средствима јер ће кредитни аранжман покрити све трошкове изградње базена.

Сматрамо да је недопустиво да се из локалног буџета сервисира кредитни дуг код банке, а да притом грађани Лајковца немају могућност да користе поменути објекат.

Заветници су били први који су отворили питање градског базена и у протекле три године у континуитету захтевали да се испоштују рокови његове изградње. Упоредо са тим упозоравали смо и на чињеницу да је квалитет радова који се изводе на градском базену крајње дискутабилан.

У начелу поздрављамо то што су после трогодишњег ћутања и поједине друге политичке групације, заступљене у Скупштини општине Лајковац, почеле да говоре о овом проблему.

Сматрамо да је неопходно у потпуности разјаснити све неправилности везане за питање градског базена, а пре свега објаснити зашто су пробијени сви рокови његове изградње која је требала да буде завршена још 2017. године и да ли ће грађани коначно имати могућност да користе ову локалну инфраструктуру и када.

Општински одбор Српске странке Заветници у Лајковцу

Категорије: Саопштења

%d bloggers like this: