google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Делегација Заветника упутила је уредништву РТС-а захтев за јавно извињење јавности поводом скандалозног чина замагљивања мајице са мапом Косова и Метохије и натписом „Нема предаје“ у прилогу емитованом у њиховом јутарњем програму.

Том приликом члан Председништва Заветника, Милица Ђурђевић Стаменковски, поручила је да је срамота што јавни сервис ратне злочинце Тачија и Харадинаја назива председником и премијером тзв. Косова, а цензурише оно што пише у Уставу Србије.

Она је нагласила да Заветници сматрају недопустивим да се највећа медијска кућа у држави, финансирана од стране грађана, сврстава у ред пропагандних алатки Запада које попут телевизије Н1 отворено нарушавају територијални интегритет и суверенитет Србије.

Заветници у свом захтеву истичу да је неприхватљиво и скандалозно да РТС подрива уставне темеље и вољу огромне већине грађана Србије.“, истакла је Ђурђевићева. Она је поручила да не постоји ниједна озбиљна земља у свету чија национална телевизија би директно пропагирала антидржавну и антиуставну политику.

Мајица са српским КиМ не може на РТС али зато Азем Власи и остали протагонисти тзв. Косова могу да нам држе слово у ударним терминима државне телевизије!“,  закључила је своје обраћање Ђурђевићева.

Она је након тога и званично уручила захтев за јавно извињење надлежнима у РТС-у.

Текст захтева Заветника

Видео прилог:

Категорије: Активности

%d bloggers like this: