google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Делегација Српске странке Заветници предвођена председником Стефаном Стаменковским посетила је Градски одбор у Лозници где је поводом отварања просторија странке одржан велики састанак за чланове и симпатизере.

У обраћању присутнима председник Заветника истакао је важност града Лознице и његов стратешки значај за привредни развој читавог Мачванског округа. Он је подсетио на вишедеценијски немар државних власти према западној Србији и указао на веома тежак положај домаћег пољопривредника.

Мачва се већ дуги низ година суочава са проблемима тешког економског положаја српског сељака, са привредном стагнацијом и стечајем важних локалних предузећа„, рекао је Стаменковски који је нагласио да је недопустиво да држава немо посматра пропадање плодних мачванских ораница и исељавање становништва.

Он је поручио да су очување села, изградња инфраструктуре и покретање домаће пољопривреде кључни стубови економског програма Заветника који ће се поред привредног залагати и за туристички развој Лознице али и читавог Мачванског округа.

Извори топле воде, нетакнута природа и остале природне лепоте западне Србије представљају неискоришћени потенцијал који може да допринесе свеобухватној економској и демографској обнови читаве Мачве.„, поручио је Стаменковски.

Он се на крају захвалио присутнима и најавио да ће Заветници у наредном периоду наставити са обиласком и осталих мачванских села и градова.

Повереник Градског одбора Заветника у Лозници Драган Бошковић поздравио је све присутне и најавио даље интензивирање рада странке широм Западне Србије.

Информативна служба Српске странке Заветници

%d bloggers like this: