google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8
Чланови Председништва Српског сабора Заветници, Милица Ђурђевић Стаменковски и др Зоран Зечевић,  били су гости Светосавске академије у Скопљу у организацији српске заједнице у Македоније и народног посланика у Собрању, Ивана Стоилковића.

Тим поводом на свом фејсбук налогу огласила се Милица Ђурђевић Стаменковски, а њену објаву преносимо у целости:

„Неке тренутке није могуће описати, потребно их је доживети. Синоћ сам имала част да са др Зоранoм Зечевићем у име Заветника присуствујем лекцији родољубља у сред Скопља. Наши Срби у Македонији, које већ годинама предводи господин Иван Стоилковић, испунили су скопски театар на Светосавској академији која по свом садржају и поруци заиста може стати раме уз раме највећим националним манифестацијама.

Након пригодоних беседа и обраћања државних званичника одржан је културно-уметнички програм. Толико емоција, саборности и поноса на једном месту… Певало се Светосављу, Србији, Републици Српској, нашим вековним просторима у Македонији-некадашној Старој Србији… Бањалучка филхармонија свирала је познате српске тонове. Наши познати глумци изговорили су текстове о филозофији љубави православља и светосавља.
Посебно желим да искажем дивљење према нашем народу у Македонији који није заборавио српско Косово и Метохију.
Знам колико је вама, драга наша браћо и сестре, тешко да у таквим околностима, под страшним притисцима и великим изазовима, синоћ поносно из Скопља пошаљете поруку – НЕМА СРБИНА БЕЗ КОСОВА И МЕТОХИЈЕ!

Са народним послаником Срба у Собрању, господин Иваном Стоилковићем

Академија је затворена циклусом косовско-метохијских традиционалних игара, а учесници су на крају једном душом и једним гласом запевали Химну Светом Сави.
„Да се српска сва срца с тобом уједине, сунце мира, љубави, да нам свима сине…“
Где год Срби били расути по свету – сабраће нас Свети Сава.“, написала је она.
Информативна служба Српског сабора Заветници
%d bloggers like this: