google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Члан Председништва Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић, упутила је оштру критику властима због нереаговања на све учесталије сепаратистичке испаде Сулејмана Угљанина.

Њену поруку преносимо у целости:

Свакога дана добијам поруке Срба из читаве Рашке области који траже помоћ, подршку, глас солидарности. Када ће на ред доћи да неко јавно проговори у њихово име, када ће они добити простор у медијима да кажу са каквим се недаћама суочавају?! Ако ништа друго, оно бар у паузи Расимових, Сулејманових и Зукорлићевих редовних телевизијских гостовања?!

Годинама пратимо унутрашњу борбу Сулејмана Угљанина – не може да се договори са самим собом да ли је Албанац или Бошњак. У суштини, њему то није ни битно, важно је само да је против Срба и Србије. По потреби осцилира између Сарајева и Тиране, али суштински се зна где је његова база – у страним центрима који га користе као вид притиска на Србију.

Колико пута је потребно да Угљанин позове на формирање „санџачке републике“, рушење уставног поретка и цепање државе, да би реаговале надлежне институције?! Колико дуго ћемо морати да трпимо његове оптужбе да је Србија геноцидна држава која је свуда у региону вршила етничка чишћења?! Колико ћете још ћутати на његову последњу изјаву да су Срби на Балкану спроводили „Олује“?! Да, исти они Срби који су са кесом у руци побегли од истоимене операције, коју данас Хрватска слави као национални понос, а у којој су јој муслимански екстремисти свесрдно помогли?!

Није му била крива Србија док је седео у Влади некадашњег ДОС-а, а потом и актуелног СНС. Али о његовом моралу, лику и делу је излишно трошити речи.

Кључно питање упућујем режиму – Због чега толеришете екстремизам и отворено ширење мржње?! Да ли сте свесни под каквим притиском и дискриминацијом живе Срби у Рашкој?! Да ли им шаљете поруку да је држава немоћна да их заштити и да ће сутра у њиховом дворишту нићи ново „Косово“, а они бити глинени голубови на нишану неких нових терориста?! Или сте можда и тамо договорили „разграничење“?!

Информативна служба Српске странке Заветници

Категорије: Актуелно

%d bloggers like this: