google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Обновићемо национални понос и вратити државни и економски суверенитет у српске руке.“, порука је првог Конгреса Српске странке Заветници који је одржан у великој сали Дома синдиката у Београду.

У присуству великог броја чланова, представника политичких снага из Европе и света, делегација Срба из Републике Српске, Црне Горе и Македоније, Заветници су најавили излазак на предстојеће изборе.

Чланови руководства странке представили су програм и конкретна решења за свеукупни препород Србије.

Окупљенима се обратио и Стефано Павези, представник италијанске партије „Лига“, Јани Ивануша, народни посланик из Словеније и Јанко Бачев, председник странке Јединствена Македонија.

Заветници су поручили да ће бити суштинска алтернатива и власти и лажној опозицији.

Милица Ђурђевић, члан Председништва странке је истакла да ће Заветници прекинути сарадњу са ММФ и обновити Развојну банку и Београдску берзу.

Наша економска платформа у средиште ставља домаће привреднике и пољопривреднике. „, рекла је она.

Ђурђевићева је позвала на национално окупљање свих, како је навела, државотворних снага и закључила да је конгрес Заветника место на коме „Србија живи, верује и устаје“.

За председника странке једногласно је изабран Стефан Стаменковски који се захвалио члановима на поверењу и навео да Заветници после избора улазе у скупштину да зауставе све антиуставне покушаје разградње државе. Он је нагласио да су деветнаест година исти кадрови на власти који су рушили, пљачкали и предавали државу.

Бићемо ноћна мора за све оне који само помисле да се играју са Србијом. Ми се наших принципа нећемо одрећи, јер иза нас не стоје тајкуни, амбасаде, фондације, страни и домаћи моћници. Изабрали смо тежи, али једино исправан пут и зато ћемо победити. „, закључио је Стаменковски.

Присyтнима су се још обратили чланови руководства странке: др Зоран Зечевић из Аранђеловца, Страхиња Ерац из Краљева, Јелена Ђорђевић из Ниша, Зита Њари из Кикинде и професор Божидар Зечевић из Београда.

Скуп је завршен културно уметничким програмом у оквиру којег је наступила Даница Црногорчевић у пратњи хора „Антерија“.

Подсећамо да су Заветници недавно прикупили 11 000 потписа грађана и оснoвали Српску стpанку Заветници, након седам година деловања као политички покрет.

Информативна служба Српске странке Заветници

%d bloggers like this: