google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Председник Српске странке Заветници, Стефан Стаменковски, примио је у централи странке заменика председника Одбора за међународна питања државне Думе Руске Федерације и посланика државне Думе, Наталију Владимировну Поклонску.

Током разговора посебно је истакнуто вековно пријатељство руског и српског народа, жеља за јачањем стратешког партнерства Београда и Москве, као и став да су развој и поштовање међународног права приоритет у међународним односима.

Усаглашени су ставови по питању очувања Косова и Метохије као и поштовања резултата кримског референдума, а председник Заветника посебно је захвалио руководству Руске Федерације на челу са председником Путином на принципијелној и братској подршци Србији у међународним институцијама.

Уважена гошћа истакла је како су Косово и Метохија духовно срце Србије, баш као што је Крим срце православне Русије, с обзиром на то да је древна Русија примила хришћанство у Севастопољу.

Такође, Поклонска је, у својству депутата руске Думе, позвала делегацију Заветника да посети, како државну Думу, тако и институције Републике Крим, што је председник Заветника са задовољством прихватио.

Стаменковски је изразио уверење да Запад неће успети да наруши стратешке и пријатељске односе два народа. Он је додао да је својевремено изманипулисана мањина у Кијеву организована по истој матрици попут оне која је режирана током петоооктобарских демонстрација у Србији 2000. године, а које су подржане од стране западних обавештајних центара и такозваних независних медија.

Стаменковски је нагласио да су Заветници са великом пажњом пратили све што се дешавало у Украјини претходних година, истакавши уверење да је већинска воља народа Украјине усмерена ка смиривању тензија и што блискијим односима са Руском Федерацијом.

Информативна служба Српске странке Заветници

%d bloggers like this: