google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

У препуној сали МЗ Баничина одржан састанак Заветника!

Представници руководства Српске странке Заветници боравили су јуче у посети селу Баничина у Смедеверској Паланци где је основан Месни одбор странке.

У препуној сали месне заједнице окупљеним грађанима представљени су програм и циљеви Заветника.

Члан Председништва странке, Милица Ђурђевић, указала је том приликом на проблеме са којима се данас суочавају села у Србији. „Због непостојања адекватне подршке државе све више младих одлази са села, која се притом суочавају и са недостатком елементарне инфраструктуре, неопходне за њихов опстанак.„, нагласила је она.

За нас Заветнике српско село је стуб привредног опоравка Србије, а српски сељак чувар државе, породице и вредности нашег друштва. Зато ћемо учинити све да покренемо обнову српских села и вратимо углед и достојанство српском домаћину.“, поручила је Ђурђевићева.

Она је подсетила да су у селу Баничина затворили амбуланту али су чланови Заветника очистили прилазе, покосили траву, раскрчили шипражје и обећали да ће специјалистичке екипе лекара из редова Заветника што пре организовати лекарске прегледе.

Обилазимо Србију, стижемо у сваки град, општину, село и засеок. Укаљаћемо ципеле, али образ никада.„, закључила је Ђурђевићева.

Члан Председништва странке, Др Зоран Зечевић, нагласио је да ће се Заветници залагати да се у свакој сеоској амбуланти два пута месечно спроводе специјалистички прегледи за грађане.

Састанку је присуствовао и Милутин Шишмановић, члан Извршног одбора и координатор за браничевски и подунавски округ.

На предлог председника Општинског одбора Заветника у Смедеревској Паланци, Драгића Јевтића, за председника новоформираног Месног одбора једногласно је изабран Никола Марковић.

Информативна служба Српске странке Заветници

%d bloggers like this: