google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

„Југ су претворили у слепо црево Србије, у станицу на којој не стаје аутобус. Тако нешто морамо да променимо.“, поручено је на конференцији за јавност Српске странке Заветници поводом отварања просторија у Нишу.

Одлука да крену из Ниша, како поручују представници Заветника, била је мотивисана чињеницом да је југ Србије у претходном периоду био драматично запостављен.

Дошли смо овде да једном и југ буде почетак, да једном и Ниш буде прва станица и да коначно осетите да постоји неко ко неће ћутати док вам савијају кичму, већ ће вам чувати леђа.„, поручила је Милица Ђурђевић, чланица председништва Заветника.

Она је најавила да ће ускоро обићи Лесковац, Прокупље и Врање и да ће Заветници кренути са активнијим деловањем на читавом југу Србије.

Градска одборница Заветника у Нишу, Јелена Ђорђевић, поручила је да без јаког Ниша нема ни јаке Србије.

Овај град је један од најважнијих историјских, стратешких и културних центара Србије, који је немаром и неодговорношћу појединаца који су узурпирали власт и мењали политичке странке искључиво зарад личне користи, потпуно деградиран.“, казала је Јелена Ђорђевић.

Она је додала да ће приоритет Заветника у овом граду бити обнављање Нишке бање, свеобухватна сарадња са српском дијаспором која жели да улаже у своју земљу и подршка школованим и талентованим младим људим који су своје дипломе ставили у витрине док радна места заузимају нестручни и неквалификовани страначки кадрови.

Члан Председништва странке, др Зоран Зечевић, подвукао је да ће Заветници учинити све да се спрече да странци покупују бање и природне ресурсе по Србији.

Зар треба да дозволимо да се они купају на нашим лековитим изворима, док наша деца гледају преко ограде?! Тако нешто Заветници никада неће допустити.“, нагласио је др Зечевић. Он је поручио да се свако на примеру Аранђеловца, где ова странка учествује у власти, може уверити какви су Заветници на делу.

За кратко време препоридили смо овај град у домену нашег ресора за који смо одговорни. То је домаћински однос према народу и држави.“, закључио је он.

Делегација странке Заветници посетила је потом спомен-костурницу на Чегру.

Информативна служба Српског сабора Заветници

Категорије: Активности

%d bloggers like this: