google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Скуп подршке Србима у Црној Гори.

Мило прави НАТО цркву на темељима Српске православне цркве. Уместо крсне славе обележаваће Хавијера Солану, уместо тамјана, користиће осиромашеним уранијумом. Јуче Дахау, данас Монтенегро. То је концентрациони логор за Србе у којем пребијају владике, хапсе народне посланике и прогањају народ.“, поручила је Милица Ђурђевић, члан председништва Српске странке Заветници на скупу подршке Србима у Црној Гори.

Чланови ове странке протестовали су данас испред црногорске Амбасаде у центру Београда да би пружили подршку Србима у Црној Гори. Они су позвали државно руководство да забрани улазак у Србију свима који су гласали за срамотни Зако којим се подривају темељи СПЦ.

Члан Председништва „Заветника“ Милица Ђурђевић позвала је руководство Србије да упути протестну ноту Црној Гори, позове амбасадора на консултације и прогласи персоном нон грата све оне који су у црногорској Скупштини гласали за овај закон.

Тражимо да се моментално конфискује имовина свим „милогорцима“, који су ударили на српски народ и над њиме врше дискриминацију. Позивам државно руководство да не дозволи да пређу ногом у Србију они који у Црној Гори спроводе антисрпску политику, а овде долазе да позирају по београдским кафићима.“ – рекла је Ђурђевићева.

Она је поручила да се хришћанство, православље и слобода бране у Црној Гори и позвала Српску православну цркву да „још храбрије и гласније“ подржи Митрополију црногорску-приморску.

Ђурђевићева је истакла да Срби у Црној Гори годинама уназад трпе притиске и дискриминацију, а посебно последњих месеци, јер се подривају темељи њиховог идентитета, интегритета и личног достојанства. Она је нагласила да су на лажираном референдуму 2006. године поделили два ока у глави, два плућна крила, две стране срца.

Одузели су нам земљу, писмо, језик, идентитет и историју, а сада хоће да нам узму и душу. Неће моћи! Данас бранећи Острог, чувамо Дечане. Штитећи Цетиње, чувамо Пећку патријаршију.“ – поручила је Ђурђевићева, која је оценила да су животи Срба у Црној Гори данас угрожени.

„Заветници“ су, поред порука солидарности српском народу и Цркви, осудили пребијање владике Методија и хапшење политичких првака и народних посланика у Црној Гори.

На скупу пред амбасадом Црне Горе која се налази на почетку Кнез Михаилове улице говорио је и историчар Александар Раковић, којем је Подгорица забранила да улази у Црну Гору.

Учесници скупа носили су заставе Србије и Црне Горе, као и транспаренте са натписом „Нећемо НАТО цркву у Црној Гори“, слику Његоша, фотографије владике Методија и полицајца из Никшића Милоја Шћепановића који је дао отказ, јер није хтео да учествује у акцији полиције против грађана.

По завршетку обраћања окупљени су се упутили ка дому Патријаршије у Београду и Саборној цркви.

 

%d bloggers like this: