google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8
Позивамо Вас да заједно изразимо протест поводом удара на темеље наше Цркве и пошаљемо поруку солидарности народу и народним посланицима који су синоћ ухапшени у Скупштини, како би самовољна и диктаторска власт изгласала Закон којим се удара на темеље наше Цркве, идентитета и историје у Црној Гори. 
 
У суботу у 13.00 часова испред Амбасаде Црне Горе у Кнез Михаиловој 10 одржаћемо конференцију подршке Србима у Црној Гори и упутити протестно писмо поводом усвајања Закона о слободи вероисповести којим се одузима право својине Српској православној цркви над свом црквеном имовином стеченом пре 1918. године, укључујући и највеће српске манастире и светиње у Црној Гори.
 
У данима када се брани Црна Гора, Његошева, наша, праведна. У тренуцима када се бди над моштима Светог Василија Острошког, над Морачом, Савином, Пивом, Цетињем, над руком Светог Јована Крститеља. у моменту када хиљаде верујућих душа стражари над Српском православном црквом у Црној Гори – наша је обавеза да покажемо да јесмо и да ћемо бити уз нашу Цркву и уз наш народ. 
 
Будимо уз браћу и сестре – саборно и сложно. 
 
Српска странка Заветници 
Категорије: АктуелноВести

%d bloggers like this: