google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Представници Градског одбора Заветника у Нишу предали су Скупштини града иницијативу да трг испред зграде Универзитета понесе име Љиљане Спасић, трагично настрадале труднице током НАТО агресије 1999. године.

Иницијативу је својим потписима подржало преко осам стотина грађана Ниша.

Повереник Градског одбора Српске странке Заветници у Нишу, Јелена Ђорђевић, оценила је да је Јелена Спасић симбол трагичног страдања грађана Ниша у НАТО агресији.

Она је нагласила да је циљ иницијативе да се очува сећање на све оно што је НАТО агресор починио према Србији и српском народу.

Љиљана Спасић погинула је 7. маја 1999, када је НАТО прекршио међународно право и бомбардовао Ниш касетним бомбама од којих је погинуло 16 грађана, а 18 их је рањено.„, истакла је Ђорђевићева.

Она је посебно нагласила да је породица Спасић подржала предлог Заветника о именовању трга, између осталог и прикупљањем више од 100 потписа грађана за ту иницијативу.

Надамо се да ће наша иницијатива добити подршку градске Комисије за именовање улица и тргова, Градског већа и свих одборника Скупштине града Ниша”, закључила је Ђорђевићева.

Информативна служба Српске странке Заветници

Категорије: Заветници на делу

%d bloggers like this: