google-site-verification=rdMHvOD7EqC_UhcFmmfbfsVh9zGr75D72iZUFlOiVu8

Скупштина Града Ниша прихватила иницијативу Заветника!

У октобру прошле године представници нишког одбора Српске странке Заветници предали су Скупштини града иницијативу са потписима грађана, којом се предлаже да једна од нишких улица понесе име Љиљане Спасић, труднице која је погинула током НАТО бомбардовања Ниша 1999. године.

Том приликом, координаторка нишких Заветника, Јелена Ђорђевић оценила је да је Љиљана Спасић „симбол трагичног страдања Нишлија у НАТО агресији”, а да је циљ иницијативе да се очува сећање на жртве и не заборави „све оно што је НАТО агресор урадио Србији и српском народу“.

Љиљана Спасић

Љиљана Спасић је погинула 7. маја 1999.у осмом месецу трудноће када је изашла на пијацу да купи прве трешње. НАТО је прекршио међународно право и бомбардовао Ниш касетним бомбама од којих је погинуло 16 грађана, а 18 их је теже и лакше рањено.“, рекла је Ђорђевићева.

Поводом вести да је Град одобрио иницијативу она поручује да је сећање на Љиљану изнад политике и додаје да је породица Спасић подржала предлог Заветника о именовању улице.

Љиљана је желела да живи, да буде мајка и жена, неко је себи дао за право да јој то одузме. Желели су да се српска деца више не рађају и не смеју, али ми им сећањем и даље пркосимо.„, истиче Ђорђевићева и поручује да се нада да ће одлука о додели улице ускоро бити спроведена у дело.

Информативна служба Српске странке Заветници

%d bloggers like this: