Категорија: Мултимедија

Драгомир Анђелковић – Потребно је решити српско питање на Балкану!

Политички аналитичар Драгомир Анђелковић говорио је на Округлом столу Српског сабора Заветници посвећеном Платформи о КиМ. У свом излагању оценио је Платформу Заветника као важан стратешки документ, истакавши да је она са становишта очувања КиМ потпуно прихватљива и у складу са српским државним и националним интересима.

(више…)

/ In Мултимедија / By Уредник / Коментари су искључени на Драгомир Анђелковић – Потребно је решити српско питање на Балкану!

Петронијевић – У Бриселу су постигнути неспоразуми, а не споразуми!

Адвокат Горан Петронијевић је говорио на Округлом столу Српског сабора Заветници о КиМ. Он је критиковао употребу термина ,,унутрашњи дијалог“ јер он асоцира на некакву супротстављеност ставова унутар српског друштва, власти, опозиције и народа, па је предложио његову замену термином ,,јавна дискусија“.
/ In Мултимедија / By Уредник / Коментари су искључени на Петронијевић – У Бриселу су постигнути неспоразуми, а не споразуми!

Данијел Игрец – Какве нам подвале око КиМ спрема Запад!

Члан Главног одбора Заветника, магистар права Данијел Игрец,  говорио је на Округлом столу Српског сабора Заветници о КиМ. Он се осврнуо на покушаје Брисела и Вашингтона да од Београда кроз процес нормализације односа са Приштином издејствују тихо, имплицитно формално признање тзв. Косова.

(више…)

Галијашевић – Правити од Косова државу значи стварати терористичку базу

Стручњак за безбедност, Џевад Галијашевић, говорио је на Округлом столу Српског сабора Заветници посвећеном Платформи о КиМ, коју су Заветници недавно представили јавности. Галијашевић је подсетио да су у контексту Косова и Метохије главни проблем САД и поједине западне земље које подстичу великоалбански експанзионизам.

(више…)

/ In Мултимедија / By Уредник / Коментари су искључени на Галијашевић – Правити од Косова државу значи стварати терористичку базу

Милица Ђурђевић за руску телевизију на Криму: Подршка Новорусији (видео)

Портпарол Српског сабора Заветници, Милица Ђурђевић, директно се укључила у информативни програм руске телевизије на Криму „Юго-Восточный Фронт“ која се емитује и у Новорусији. У разговору са Сергејом Веселовским, она је честитала руском народу Доњецка и Луганска на уједињењу и позвала их на слогу и јединство у борби за слободу и одбрану својих огњишта.

„Као народ и као земља који су прошли кроз велика страдања имамо искуство које желимо да пренесемо братском народу. Позивамо руски народ да настави да се бори, да се не преда и да не одустане и да не дозволи да доживи судбину српског народа у Републици Српској Крајини. Српски сабор Заветници стоји на располагању руском народу за сваки вид помоћи. „, истакла је она.

Руска телевизија пренела је и снимак „Шетње за Русију“, коју је Српски сабор Заветници организовао 10. маја у Београду у знак подршке одржавању референдума у Доњецку и Луганску. Снимак можете погледати на следећем линку: Шетња за Русију