Милица Ђурђевић – ДОКЛЕ ЋЕ ДРЖАВА ДА ТОЛЕРИШЕ ЕКСТРЕМИЗАМ СУЛЕЈМАНА УГЉАНИНА?!

Члан Председништва Српске странке Заветници, Милица Ђурђевић, упутила је оштру критику властима због нереаговања на све учесталије сепаратистичке испаде Сулејмана Угљанина.

Њену поруку преносимо у целости:

Свакога дана добијам поруке Срба из читаве Рашке области који траже помоћ, подршку, глас солидарности. Када ће на ред доћи да неко јавно проговори у њихово име, када ће они добити простор у медијима да кажу са каквим се недаћама суочавају?! Ако ништа друго, оно бар у паузи Расимових, Сулејманових и Зукорлићевих редовних телевизијских гостовања?!

Годинама пратимо унутрашњу борбу Сулејмана Угљанина – не може да се договори са самим собом да ли је Албанац или Бошњак. У суштини, њему то није ни битно, важно је само да је против Срба и Србије. По потреби осцилира између Сарајева и Тиране, али суштински се зна где је његова база – у страним центрима који га користе као вид притиска на Србију.

Колико пута је потребно да Угљанин позове на формирање “санџачке републике”, рушење уставног поретка и цепање државе, да би реаговале надлежне институције?! Колико дуго ћемо морати да трпимо његове оптужбе да је Србија геноцидна држава која је свуда у региону вршила етничка чишћења?! Колико ћете још ћутати на његову последњу изјаву да су Срби на Балкану спроводили “Олује”?! Да, исти они Срби који су са кесом у руци побегли од истоимене операције, коју данас Хрватска слави као национални понос, а у којој су јој муслимански екстремисти свесрдно помогли?!

Није му била крива Србија док је седео у Влади некадашњег ДОС-а, а потом и актуелног СНС. Али о његовом моралу, лику и делу је излишно трошити речи.

Кључно питање упућујем режиму – Због чега толеришете екстремизам и отворено ширење мржње?! Да ли сте свесни под каквим притиском и дискриминацијом живе Срби у Рашкој?! Да ли им шаљете поруку да је држава немоћна да их заштити и да ће сутра у њиховом дворишту нићи ново “Косово”, а они бити глинени голубови на нишану неких нових терориста?! Или сте можда и тамо договорили “разграничење”?!

Информативна служба Српске странке Заветници

/ In Актуелно / By Уредник / Comments Off on Милица Ђурђевић – ДОКЛЕ ЋЕ ДРЖАВА ДА ТОЛЕРИШЕ ЕКСТРЕМИЗАМ СУЛЕЈМАНА УГЉАНИНА?!