Заветници испратили руске спасиоце!

Специјалне спасилачке јединице руског Министарства за ванредне ситуације “Лидер” и “Центроспас”, које су стигле 16. маја у Србију да пруже помоћ угроженим становништву у поплављеним подручјима, данас су напустиле Београд. На аеродрому “Никола Тесла” у Београду, уочи самог поласка руског авиона, делегација Српског сабора Заветници испратила је 76 руских спасилаца, који су се одазвали Србији у најтежем тренутку.

Председник Заветника, Стефан Стаменковски, уручио је командантима спасилачких јединица захвалнице за исказану љубав, велики труд и несебичну помоћ српском народу. У знак успомене на Србију и њен народ, руским спасилачким јединицама уручене су и две српске заставе. Том приликом, председник Заветника је истакао: “Велико вам хвала, наша руска браћо, за све што сте учинили за Србију. Ви сте данас заједно са нама, као што су некада наши преци били.”

Припадници Српског сабора Заветници развили су паролу: “Слава Русији”, испред које су се фотографисали заједно са спасиоцима. Испраћају су присуствовали и представници Амбасаде Русије. Захвални српски народ никада неће заборавити братску помоћ и солидарност Русије у прошлим и будућим вековима.

Српски сабор Заветници

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *