Ko је девојка која је дала мајицу Сергеју Лаврову? (Правда)

БЕОГРАД – Током полагања венаца на гробљу Ослободилаца Београда руском министру спољних послова Сергеју Лаврову пришла је једна девојка и поклонила му мајицу на којој је писало “ Срби и Русији –  браћа заувек“. У питању је Милица Ђурђевић, портпарол Српског сабора „Заветници“.

Лаврова су дочекали представници Српског сабора Заветници, чија је делегација такође положила венац руским војницима страдалим у Другом светском рату.  Милица Ђурђевић је уручила је Лаврову мајицу док су њени саборци скандирали  “Русија, Русија!”. Судећи по реакцији Лаврову се овај гест јако допао.

– Након полагања венаца, сачекали смо Лаврова испред споменика Ослободиоцима Београда и поздравили га повицима „Русија, Русија“. Пришла сам и уручила мајицу и рекла да је то симболични поклон у знак добродошлице и захвалности српског народа за сву помоћ, љубав и подршку коју нам пружа Руска Федерација у овим тешким тренуцима. Прочитала сам натпис на мајици и превела на руски језик „Срби и Руси – браћа заувек“, али он је добро разумео поруку и пре тога. Био је пријатно одушевљен, подигао је три прста да нас поздрави и прислонио мајицу на груди – каже Милица Ђурђевић за Правду.

Милица је дипломирани политиколог, а портпарол је удружења „Заветници“ већ две и по година.

(Правда)

One thought on “Ko је девојка која је дала мајицу Сергеју Лаврову? (Правда)

  1. DUSAN 24/09/2014 at 08:44 - Reply

    УЗБУНА! ЗАБРАЊЕНИ РУСКИ ФИЛМ СОДОМ / UZBUNA! ZABRANJENI RUSKI FILM SODOM http://www.youtube.com/watch?v=0WJJBg15tvI#t=37

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *