Божићни празници са Србима на Косову и Метохији

за сајт

Представници Српског сабора Заветници и ове године за Божићне празнике обишли су српски народ у енклавама на Косову и Метохији и поделили пакетиће најмлађима.

У заједничкој акцији са организацијом Трећа Србија у селу Пасјане код Гњилана, Клокоту, Штрпцу, Севцу и Јажинцу подељено је више од сто Божићних пакетића, као и основне животне намирнице за најугроженије породице.

маја

Иако многе породице живе у тешким животним условима, са радошћу су дочекали Бадњи дан, чувајући своју веру, традицију и обичаје.

штрпце 8 штрпце 3

„Дошли смо овде да Србима на Косову и Метохији покажемо братску солидарност и пружимо подршку да опстану на својим вековним огњиштима, али су они ти који су охрабрили нас и дали нам снагу – својом вољом, упорношћу и непоколебљивошћу. Они су оно најчасније и најчистије што Србија има!“, рекао је председник Заветника, Стефан Стаменковски.

штрпце 11

У испуњеним храмовима, средњевековним манастирима који су одолели разарању и спаљивању, у сеоским црквама и својим домовима, народ на Косову у Метохији сачекује Божић и верује у слободу. Срби на Косову и Метохији се нису предали!

за сајт 2

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *