Погледајте биографије оних који су позвали Тачија у Београд!

Српски сабор Заветници поново упозорава јавност да се иза најављене посете ратног злочинца Хашима Тачија Београду крије намера западних центара моћи да што пре заокруже процес српског признавања лажне државе Косово. На ту чињеницу указују и најновији захтеви ЕУ да се Тачију обезбеди гостопримство на највишем државном нивоу уз стриктно поштовање одредаба антиуставног Бриселског споразума.

Своју политику кршења српског суверенитета и територијалног интегритета Запад овога пута спроводи кроз своје стипендисте у самој Србији, тачније кроз “Омладински одбор за образовање”, чији главни финансијери су управо америчка и британска амбасада. Таквим деловањем се на најгрубљи могући начин подрива уставни поредак Републике Србије и деградира њен национални суверенитет, a ионако нестабилнa ситуацијa у Србији додатно погоршава у циљу стварања климе за прављење “српског пролећа”. Крајња намера свега тога је да се у дубоко подељеној и дестабилизованој Србији НАТО уведе као гарант стабилности и мира, а заправо да се изврши и коначна окупација наше државе.

Српски сабор Заветници захтева од надлежних органа Републике Србије да предузму све адекватне мере како би се под хитно забранило даље антиуставно деловање “Омладинског одбора за образовање” и предлаже усвајање закона по узору на Руску Федерацију којим би се све сличне активности окарактерисале као недозвољене, а њихови извођачи прогласили за стране агенте и адекватно санкционисали.

На следећим сликама, преузетим директно са званичног сајта “Омладинског одбора за образовање”, можете видети кратке биографије представника невладине организације која је упутила позив једном од највећих злочинаца данашњице, Хашиму Тачију, да у Београду учествује на конференцији о ЕУ интеграцијама Западног Балкана.

img

Наим Лео Бешири, некадашњи студент ФПН-а у Београду, активан члан антисрпског Хелсиншког комитета за људска права. Као програмски координатор у центру за Евроатлантске студије проучавао је специфике кршења људских права припадника Војске Републике Србије. Током својих студија добио је мноштво страних стипендија, укључујући стипедније Универзитета у Ослу, европског института за отворено друштво и стипендију француске Владе. Тренутно обавља функцију извршног директора Омладинског одбора за образовање.

img (1)

Тибор Молдвај, некадашњи студент ФПН-а у Београду. координатор у оквиру “Припремног предшколског програма за ромску децу” са циљем њихове лакше друштвене инклузије у систем српског основног образовања. Као члан разних НВО интересује се првенствено за реформе у јавној администрацији и за даље евроинтеграције Републике Србије. Добитник је стипендије Европског покрета у Србији. Тренутно обавља функцију председника одељења за људска права у оквиру Омладинског одбора за образовање.

img (2)

Невена Бувач, рођена у Београду, бивша новинарка дневног листа “24 сата”. Као асистент учествовала је у програму ефикаснијег укључивања ромске деце у школски образовни систем Србије. Тренутно обавља функцију председавајуће Омладинског одбора за образовање.

img (3)

 

Неда Живановић, рођена у Београду, студент докторског смера “Међународне и европске студије” на ФПН. Учествовала је у организовању многих семинара на тему људских и мањинских права у координацији са мисијом ОЕБС у Републици Србији. Тренутно обавља функцију програмског координатора Омладинског одбора за образовање.

img (4)

Јована Радовановић, рођена у Београду, студент италијанског и француског језика на Филолошком факултету. Више пута је активно учествовала у програмима симулације рада органа ЕУ и ОУН. Тренутно је чланица Европског студентског форума, а као заговорник неформалних облика образовања промовише потребу по што већем учешћу младих у деловању разних НВО.

img (5)

Јелена Брашанац, студент мастер студија на Факултету за биологију у Београду. Учесница разних семинара о сарадњи између држава Западног Балкана и институција ЕУ. Заговорник је сарадње и помирења између балканских народа и процеса што бржих евроинтеграција држава Западног Балкана.

img (6)

Горан Новковић, рођен у Книну, тренутно студент треће године арапског језика на Филолошком факултету у Београду. Током својих студија учествовао је у раду многих невладиних организација, а тренутно је члан Комитета за међународну сарадњу Филолошког факултета.

img (7)

Јелена Илић, рођена у Нишу, тренутно студент последње године Правног факултета у том граду. Током студија учествовала је на разним семинарима и међународним конференцијама у организацији ОЕБС-а и ЕУ. У 2012. години провела је шест месеци на студентској пракси у САД. Заговорник је поштовања људских права и родне равноправности.

Информативна служба Српског сабора Заветници

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *