Заветници представили Србију на Форуму младих политичких лидера у Русији!

Форум 1Делагација Српског сабора Заветници, коју чине чланови Главног одбора Милица Ђурђевић и Данијел Игрец представили су учесницима Форума младих политичких лидера у Русији презентацију о историји српског народа, актуелној политичкој ситуацији у Србији и раду Српског сабора Заветници.

Форум 3Портпарол покрета Милица Ђурђевић говорила је о историји српске државе, са посебним освртом на заједничку прошлост и славне подвиге српског и руског народа. Она је посебно истакла да из Србије доноси поруку захвалности на одлуци Руске Федерације да уложи вето на Резолуцију о Сребреници у СБ.

Форум 2Данијел Игрец говорио је о политичкој ситуацији у држави, актуелним проблемима, српском државном и националном питању, али и о положају Срба у региону. Посебно је нагласио да је Русија гарант Дејтонског споразума и самосталности Републике Српске којој данас прете укидањем надлежности и независности и захвалио се на подршци референдуму који је најавило државно руководство Републике Српске.

Делегација Заветника упознала је учеснике са радом организације и политичким циљевима покрета. Представници руских политичких организација захвалили су се Заветницима на учешћу на Форуму и поздравили бројне активности покрета на пољу српско-руских односа.

Обе стране сагласиле су се о непходности даљег јачања сарадње и заједничкој промоцији политичких, економских, културних и духовних веза између два народа и две државе.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *