Заветници у Новом Саду поручили: Спремни смо да бранимо српску Војводину од сецесиониста!

Nikon 9214

У Новом Саду одржан је састанак покрајинског одбора Српског сабора Заветници који је водио председник покрета, Стефан Стаменковски. Присутнима су се обратили и портпарол Милица Ђурђевић и координатор покрајинског одбора Слободан Јовић.

Најављено је отварање нових просторија у Новом Саду, а председник Заветника је истакао да ће руководство покрета обићи све градске и општинске одборе у покрајини.

Окосницу рада Заветника у Војводини чиниће пре свега супростављање даљем пљачкању српског земљишта које спроводи хрватска обавештајна служба, као и страни и домаћи тајкуни.

На састанку је било речи и о детаљној стратегији борбе против економске окупације АП Војводине и даљег уништавања српског села и домаћина коју Заветници припремају.

Председник Заветника је рекао да покрет има поуздане информације да ће 2017. године бити снажних покушаја од стране Западног фактора, невладиних организација под њиховим контролом и свих сецесионистичких опција у Војводини са циљем суштинског раздвајања од остатка Србије.

Координатор покрајинског одбора, Слободан Јовић нагласио је да су Заветници спремни за предстојеће покрајинске и локалне изборе и отворени за преговоре са свим суверенистичким политичким опцијама, које се противе даљем распарчавању Србије и сецесионистичким тежњама у северној српској покрајини.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *