РТС у служби Бакира Изетбеговића!

Dodik-upitnik-1024x683Српски сабор Заветници жели да укаже јавности на јучерашње тендециозно и непрофесионално понашање Оливере Јовићевић, уреднице и водитељке емисије “Упитник” у којој је гост био председник Републике Српске Милирад Додик.

На Радио Теливизији Србије, медијском сервису грађана, председник Републике Српске био је изложен провокацијама и канонади питања која су се базирала искључиво на спекулацијама и памфлетима из Сарајева.

Остаће забележено да је господин Милорад Додик, у сред Београда, нападнут и због чињенице да не признаје босански језик. Јавност је могла да стекне утисак да председник РС гостује на некој сарајевској телевизији, а не јавном сервису грађана Србије.

Упркос непримереним нападима од стране водитељке, која се у емисији понашала као јавни тужилац, председник Додик показао је државнички и достојанствен став и тиме заштито углед Републике Српске.

Српски сабор Заветници у кампањи “Сачувајмо Републику Српску” упозорио је да се она налази пред великим ударима, оркестриране кампање западних испостава и централистичких власти у Сарајаву, која на све могуће начине настоје урушавањем државног руководства, подривају и темеље Републике Српске.

РТС се овога пута јасно ставио у службу Бакира Изетбеговића и свих оних који желе да укину самосталност Републике Српске.

Напади на председника Додика, су заправо напади на Републику Српску. Захтевамо од Радио Телевизије Србије да се извини грађанима и државном руководству Републике Српске.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *