Одбор Заветника у Пожаревцу организовао дружење са грађанима!

У четвртак, 29.септембра, у великој сали МЗ Бурјан, која је била мала да прими све заинтересоване посетиоце, одржан је први у низу отворених састанака у организацији српских Заветника. Окупљени гости имали су прилику да се упознају са програмом и радом српских Заветника.

На састанку се у име Заветника први обратио члан ГО и председник ГрО Пожаревац инжињер Владимир Видић који је у свом излагању између осталог истакао да и само присуство оволиког броја људи јесте доказ да све оно што радимо и за шта се залажемо јесте исправан и частан пут и да грађани свакодневно у све већем и већем броју приступају Заветницима,препознајући у нама истинске борце за суверену и снажну Србију,за бригу о сваком њеном грађанину.

„Заветници не само речима већ и делима показују како и у ком правцу Србија мора да се креће и који су њени интереси и приоритети“, истакао је Видић.

Он се на крају свог обраћања захвалио свима на присуству и поручио да је ово први у низу састанака ове врсте и да ће се са оваквим начином рада и координације Заветника и суграђана наставити и у будућности.

Члан Извршног одбора и координатор за Браничевски округ проф.Милутин Шишмановић је суграђане упознао са конкретним радом на терену,где је између осталог истакао да готово у сваком селу у Браничевском округу данас постоје људи који желе да узму учешће у раду Заветника те да ускоро почињемо са формирањем и пољопривредних задруга у селима како би најефикасније помогли нашим људима да пласирају пољопривредне производе на руско тржиште.

Присутнима се такође обратио и члан ГрО српских Заветника инжињер архитектуре Мирослав Бранковић који је указао на све инфраструктурне проблеме како у граду тако и у сеоским подручијима од кишне канализације па до проблема са легализацијом стамбених објеката.

На крају радног састанка на иницијативу грађана приступило се потписивању приступница у чланство српских Заветника,а дружење је даље настављено уз пригодну закуску и освежење.