Данијел Игрец: „Изјава Столтенберга ново понижење за српски народ!“

Изјавом да је сврха НАТО интервенције у Савезној Републици Југославији била заштита цивила генерални секретар Северноатлантског савеза, Јенс Столтенберг, дочекао је Вучића у седишту НАТО-а у Бриселу.

Тешко могу да поверујем да Столтенберг не зна за преко 2 хиљаде побијених мушкараца, жена и деце током 78 дана западне „хуманитарне интервенције“, назване „Милосрдни анђео“, јер су нас „милосрдно и хумано“ убијали. Зна то Јенс. Али није „политички коректно“ да о томе прича. Јер како би онда оправдао рушење „режима последњег европског диктатора“ који се у европским уџбенцима и музејима представља као „српски Хитлер“ иако су неки данашњи западни лидери ближи Хитлеру него што је Милошевић икада био. Западни цинизам нема граница.

Но, без обзира на то Вучић и Јенс, у пријатељској атмосфери, поносни што их обојицу краси протестантски морал који се гнуша невиних жртава, славећи моћ, новац и злочин, срдачно су проћаскали о новим плановима НАТО-а за Србију.

И док би свака озбиљна држава (читај: суверена) моментално прекинула сваки вид сарадње са организацијом чији челници ниподаштавају њене невино настрадале цивиле актуелни режим спреман је да са таквима још више продуби сарадњу. Врли нам премијер спреман је да да зелено светло за даљу војно-безбедносну разградњу Србије и даље отимање КиМ без обзира на штету и уцене које ћемо приликом тога морати да претрпимо.

Руку на срце, било је ту речи и о „војној неутралности као сувереном праву Србије“ које НАТО поштује, али га у исто време нарушава. Стара добра политика двоструких аршина. Мисли Јенс: „Навикла је Србија на то. Неће јој сметати.“

Међутим, у једном су се два протестантска пријатеља преварила. Требао би неко да их обавести, да не живе у незнању. Наиме, Руси долазе.