Лајковачки Заветници одржали реч – петиција предата председнику Скупштине општине!

Општински одбор Заветника у Лајковцу обавештава јавност да је акција прикупљања потписа за подршку петицији о повратку Општинског суда успешно приведена крају. Петицију је својим потписима подржало преко 800 грађана што је према закону и више него довољно. Потписи су уз званичан захтев предати данас председнику Скупштине општине Лајковац.

„Поменутом петицијом желели смо да укажемо на неопходност повратка суда у Лајковац јер сматрамо да је то питање од изузетне важности за нашу општину. Враћање измештених институција назад у Лајковац кључан је услов да сачувамо самосталност, па и сам опстанак наше општине“, поручују Заветници из Лајковца.

Они позивају све одборнике, како из опозиције тако и из владајуће коалиције да подрже њихов захтев и гласају за његово усвајање, јер тиме подржавају и вољу велике већине Лајковчана.

„Ово није само политичко питање, већ питање опстанка општине. Веома је важно да без обзира на партијску припадност сви подрже пре свега интересе општине и уваже вољу Лајковчана. Заветници инсистирају да гласање буде транспарентно како би се тачно знало који одборник је како гласао. Они који буду гласали против усвајање нашег захтева треба да знају да ће тиме директно бацити рукавицу у лице својим грађанима!“, истиче члан општинског одбора Заветника у Лајковцу, Ненад Остојић.

Заветници се захваљују свим грађанима који су се одазвали и подржали њихову иницијативу. Такође се захваљују и свим активистима који су учествовали у прикупљању потписа и препознали важност ове акције.
Заветници држе реч!