Сретење – годишњиница од оснивања Заветника

M_DJ3221На Сретење, 15. фебруара 2012. године званично је основан Српски сабор Заветници.

Пет година рада покрет је прославио свечаном академијом у Коларчевој задужбини у Београду, на којој су поред руководства и чланова покрета, присуствовале бројне званице из земље и региона, као и представници Амбасада Руске Федерације, Народне Републике Кине и Сиријске арапске републике.

Заветници су остали доследни принципима око којих су се окупили. Истрајамо на свом путу државотворне и суверенистичке политике. Захвљајући доследности данас смо најјача ванпарламентарна политичка снага у Србији. Спремни смо да у времену које долази преузмемо одговорност и уверени смо да ћемо на наредним изборима добити своје представнике у Народној скупштини. Политика Заветника је политика будућности, одрживих решења и конкретних одговора на све изазове са којима се Србија данас суочава.

Од оснивања смо радили на унапређивању наше кадровске структуре, окупљали смо некомпромитоване и способне људе. Подизали смо одборе широм Србије, али се трудили да подједнако делујемо и у Републици Српској и Црној Гори.

Велики број значајних људи, од искуства и интегритета, различитих професија и звања, подржавају рад Заветника.

Захваљујемо се свима који су нам током протеклих година пружали подршку. Учинићемо све да то поверење оправдамо.

Свим члановима Српског сабора Заветници честитамо годишњицу од оснивања покрета, а грађанима Републике Србије државни празник Сретење.