19. април 1999. Дан 27: На мети поново мостови и други цивилни објекти

Злочиначка НАТО авијација напала је у ноћи између недеље и понедељка више циљева у Србији. Поред велике материјалне штете жртава и повређених срећом није било. На мети су била подручја Приштине, Новог Сада, Суботице, Бачке Паланке, Сремске Митровице, Краљева, Параћина и Обреновца.

Три детонације чуле су се око 1.20 на подручју Сремске Митровице. Рушилачки авиони покушали су да сруше мост ”25. мај” на Дунаву који Бачку Паланку повезује са Илоком. У Новом Саду је у понедељак у 1:30 погођена зграда извршног већа Војводине.

Подручје североисточно од центра Параћина погођено је у исто време са 11 пројектила, где су избегличка насеља. Десет минута касније бомбардовано је шире подручје Суботице. Више детонација чуло се у то време и југозападно од Краљева, из правца села Богутовац. На подручју Богутовачке Бање погођено је више друштвених објеката, а страдале су и приватне куће.

Тешко је погођен хотел ”Минерал”. У понедељак око 1.50 детонације су се чуле у Баричу, у општини Обреновац. Око 10 часова гађан је репетитор на Мокрој Гори, а око 12 часова брдо Голеш. У Лесковцу се око 10 сати чула једна детонација.

Бела кућа је изнела детаље о ванредним средствима у износу од шест милијарди долара које је затражила од Конгреса као подршку за нападе на Југославију и ”хуманитарне операције”.
Укупна сума износи 6.049 милијарди долара.

Француски министар иностраних послова Ибер Ведрин изјавио је да су све владе земаља НАТО одбациле могућност копнене интервенције на Косову и додао да НАТО неће радикално мењати стратегију ваздушних напада против СР Југославије. Ведрин у интервјуу за Интернешнел хералд трибјун је навео да ће копнене трупе бити послате на Косово само у оквиру политичког решења које би требало да буде постигнуто под окриљем СБ УН.