Београд да отвори питање повратка српских безбедносних снага на КиМ!

Прошле недеље Даут Харадинај запретио је Србима новим етничким чишћењем уколико Београд не одустане од захтева за изручење његовог брата, највећег балканског ратног злочинца. Само пар дана након тога она је почела да се обистињује када је неколико Срба на северу Косова и Метохије нападнуто од стране непознатих лица.

Шиптари у јужној покрајини кренули су у ново физичко обрачунавање и заплашивање српског народа како би до краја спровели свој у протеклим годинама недовршени посао – насилни егзодус и последњег Србина са Косова и Метохије.

Јасно је да се иза добро координисаних и оркестрираних напада на Србе крије покушај екстремних терористичких кругова да дестабилизују безбедносне прилике. Циљ је да се испровоцирају већи међунационални сукоби који би водили до новог рата и стварања етнички чисте великоалбанске државе.

О томе сведоче и најновије изјаве Едија Раме, Хашима Тачија и Јонуза Муслија који отворено прете Србији отимањем државне територије и позивају на уједињење Албаније и тзв. Косова. Недопустиво је да државне институције толеришу овакво брутално подривање уставног поретка и нарушавање територијалног интегритета Републике Србије.

Неопходно је да се предузму сви адекватни дипломатски кораци како би се српском народу пружила пуна сигурност, а извођачи напада на суверенитет Србије најоштрије законски санкционисали. Особама које јавно пропагирају распарчавање српске територије потребно је легалним путем забранити сваки вид политичког деловања.

Београд мора да апелује на међународну заједницу, пре свега на УНМИК И КФОР како би преузели свој део одговорности за заштиту народа Србије, његове имовине као и српске верске и културне баштине на КиМ. О повећаном степену угрожености косметских Срба мора да се затражи сазивање ванредне седнице Савета безбедности Уједињених нација. На њој треба отворити и питање повратка српских полицијских и војних снага у јужну покрајину.

Држава не сме да допусти нови мартовски погром над Србима са Косова и Метохије!

Аутор: Данијел Игрец