24. април 1999. Дан 32: На удару Алијансе Ниш, Приштина и Нови Сад; у Београду протести против НАТО-а!

На подручју Новог Сада пало је осам пројектила од којих су неки потпуно уништили већ разорена постројења Рафинерије. На подручје Ниша испаљено је 26 пројектила. Једна особа је повређена, а прекинуто је снадбевање водом и електричном енергијом једног дела града.

Око три сата ујутру погођено је складиште горива у Богутовцу. Један пројектил пао је у селу Брезна у општини Горњи Милановац и разорио једну кућу. Више од 20 пројектила пало је на подручју Новог Пазара. Причињена је огромна материјална штета.

Више од 20 пројектила пало је исте ноћи и на подручје Приштине. На мети су били приштинско излетиште Грмија, аеродром Слатина, насеље Белаћевац и шире подручје планине Голеш. бомбардовање овог подручја настављено је и у суботу пре подне кад је за само пола сата испаљено двадесет пројектила.

Бомбардовањем на подручју Лесковца оштећено је око 500 кућа. У Јадру су испаљена 24 пројектила на планину Гучево и оштећен планинарски дом где су биле смештене многобројне избеглице, а уништени су и телевизијски релеји и велики антенски стуб. У бомбардовању ромског насеља Бардерана у близини призренске касарне погинуло је 4, а рањено 20 особа, углавном ромске националности.

Јединице Противваздушне одбране Ратне морнарице су у суботу између 21 сат и 21:30 снажно дејствовале против НАТО авијације која је надлетала Боку Которску. Из рушевина зграде Радиотелевизије Србије у Београду погођене 23. априла, извучено је шест погинулих. Генерални директор РТС Драгољуб Милановић изјавио је да је у тренутку бомбардовања у згради било више од стотину радника телевизије.

Непрегледна колона од бар тридесет хиљада људи прошла је центром Београда. Са свећама и цвећем у рукама Срби су изразили свој неми протест и огорчење због безумног НАТО ракетирања. На хиљаде молитви уздигло се пут неба са једним јединим питањем: ЗАШТО? ЗАШТО БОМБЕ НА НЕДУЖНЕ? Кренуло се са Трга Републике, није било концерта, није време за песму.

-Као што видите ”Рибља Чорба” је ту, али нећемо свирати, кренимо у миру пут цркве Светог Марка, покажимо свету величину српске душе – позвао је окупљене Бора Ђорђевић.

Са натписом ”Београд је свет” на челу колоне људи су тихо кренули ка згради државне телевизије. Са њима и чланови градске Владе, савезни министар информисања Милан Комненић, многобројне јавне личности…
”Величанствени скуп у напаћеном Београду”, диктирао је у камеру енглески новинар.

”Не праштај им Боже, јер знају шта раде”, писало је на једном од транспарената.

Југословенски амбасадор у Москви Борислав Милошевић изјавио је да председник СРЈ Слободан Милошевић није забринут за своју безбедност и да неће преговарати са НАТО све док се не окончају ваздушни напади на Србију. Он штити интересе своје земље и народа, и то му је највећа брига – рекао је Милошевић у емисији америчке ТВ мреже ЦНН ”Лари Кинг уживо”.

Одговарајући на питање о могућности да НАТО предузме копнену операцију против Југославије, Милошевић је рекао да је Србија спремна да дочека те трупе.

Грчки председни Костас Симитис позвао је чланове НАТО-а да учине више на налажењу политичког решења сукоба на Косову.

-Ваздушни удари нису довели до заустављања етничког чишћења, већ су га појачали – прецизирао је Симитис. Он је у Вашингтону, где присуствује самиту НАТО-а додао да агресија на СРЈ, такође, није довела до смањења популарности југословенског председника Слободана Милошевића у земљи.