Милица Ђурђевић: „Тражимо имунитет за припаднике Руско-српског хуманитарног центра у Нишу!“

У јавности се поново отворило питање Руско-српског хуманитарног центра у Нишу. У светлу нових безбедносних ризика и интензивних претњи великоалбанског тероризма, од пресудног је значаја да се припадницима хуманитарног центра додели имунитет.

Подсећам да је НАТО пакт низом споразума претходне и актуелне власти добио такав статус у Србији, што је недопустиво и директно нарушава принцип војне неутралности, на који се Србија обавезала скупштинском резолуцијом.

Руско-српски хуманитарни центар је током неколико година значајно допринео уклањању 1500 мина у јужном региону земље. Заветници од првог дана опомињу власт да не подлеже притисцима атлантистичких структура и не дозволи уклањање руског центра из Ниша. С обзиром на то да је политички Запад јасно дао прећутну сагласност територијалним претензијама Албанаца, Србија мора да се окрене својим интересима и прихвати политику двоструких аршина Запада као реалну чињеницу.

Успостављање конкретне безбедносне сарадње са Руском Федерацијом је једини гарант мира и очувања наших виталних националних и државних интереса. Имунитет за припаднике Руско-српског хуманитарног центра је први корак ка томе.