Заветници донирали саднице пољопривредницима у Браничеву!

12647492_1080418318648464_892170657233561907_n (1)Делегација коју су чинили председник Стефан Стаменковски, члан ГО и председник ресорног одбора за пољопривреду Владимир Видић, координатор за Браничевски округ проф. Милутин Шишмановић као и чланови ГО Јелена Недељковић и Ведран Ћосић посетили су Одбор Заветника у  Општини Жабари.

Заветници су донирали симболичан контигент од 1.200 садница вишања и трешања за све заинересоване пољопривреднике са територије Општине, са акцентом на младе домаћине.

„На овај начин указана је на важност останка и опстанка младих на селу, што је од самог оснивања Заветника био један од приоритетних задатака“, истакао је председник ресорног одбора, Владимир Видић.

Председник Заветника Стефан Стаменковски истакао је за локалне медије да су домаћини који су остали у својим местима да обрађују земљу највећи хероји данашњице. „Због тога је немар државе према њима недопустив и наша је обавеза да се потрудимо да им пружимо подршку и свуда их истичемо као праве примере и суштинске вредности које су данас неопходне Србији и друштву у коме живимо.“, рекао је он

Преседник ОО Заветника Жабари Стефан Алексић се захвалио на донацији истакавши да је ово први пут да ће без икакве политичке конотације саднице бити бесплатно подељене свим заинтересованим грађанима са територије Општине Жабари.

Српско село је увек било стуб развоја како српске привреде тако и читаве државе – наводи се у саопштењу за јавност.