Заветници: „Победили смо стотине хиљада евра страних донација!“

Представници Српског сабора Заветници окупили су се испред Центра за културну деконтаминацију у Београду где су одржали протестну конференцију поводом обраћања бивше косовске председнице, Атифете Јахјаге, на промоцији књиге која се бави темом наводних масовних силовања Албанки од стране војске СРЈ на Косову и Метохији.

Они су са собом носили фотографије које показују континуитет албанских злочина над Србима на КиМ који трају већ сто година.

18871614_10210785768812679_1833646869_n

Члан Председништва Заветника, Милица Ђурђевић, рекла је тим поводом да су Заветници захваљујући подршци већинске Србије успешно спречили долазак бивше председнице тзв. Косова, Атифете Јахјаге у Београд и да је ово још једна велика победа над невладиним сектором у Србији.

„Ми данас нисмо победили само прозападне НВО и сецесионистичке институције које стоје иза овог пројекта. Ми смо победили и стотине хиљада еура које су уложене у овај пројекат како би се понизила Србија и српски народ.

„Ми смо данас овде да подсетимо на стравичне злочине над српским народом попут оног који су извршила браћа Мазреку када су у месту Клечка силовали 11-годишњу девојчицу Јовану, а потом је спалили пред њеном мајком и баком. Управо је Наташа Кандић, један од организатора Мирдита фестивала, била та која је инсистирала да се браћа Мазреку ослободе 2002. године и да не одговарају за своје монструозне злочине“, истакла је Ђурђевићева.

18902826_10210785796493371_1888693779_n

Делегација Заветника хтела је да присуствује промоцији књиге како би поставила питања и суочила аргументе о одговорности за злочине над Србима али су организатори инсистирали да полиција забрани наше присуство, јер право на то очигледно имају само „подобни“.

Заветници поручују да ово јесте велика победа над пропагандом западних НВО, али да неће одустати од свог примарног циља, доношења Закона о НВО које се финансирају из иностранства, а својим деловањем подривају уставни поредак Републике Србије!

Видео: