Заветници: „Премијер Србије није изабран у Србији!“

Српски сабор Заветници обавештава јавност да се најоштрије противи именовању досадашње министарке за државну управу и локалну самоуправу, Ане Брнабић, на место мандатара за састав нове Владе.

Сматрамо да је премијерско место исувише важна државна функција да би могла да се повери особи чије знање и компетенције апсолутно не одговарају тој позицији. Ана Брнабић је као политичар скоро потпуно непозната широј јавности, она нема кредибилитет, њен политички програм је тотална непознаница грађанима Србије и због тога се оправдано наслућује да је он писан испод пера западних амбасада и западних центара моћи.

Упозоравамо да је именовањем Ане Брнабић за мандатара председник Србије подлегао притисцима атлантистичких структура.

Сматрамо да премијер Србије мора да буде заступник јасне државотворне политике што Ана Брнабић није, јер је реч о нестраначкој личности за коју се једино зна да је учествовала као сарадник у различитим америчким пројектима. Она нема никаквог искуства у вођењу политике која ће умети да заштити стратешке државне и националне интересе Србије.

У тренутку када се Београд налази у врло осетљивој спољнополитичкој позицији због приступања Црне Горе НАТО пакту и очигледног скорог приступања Македоније, када се зна да ће власт у Приштини вероватно формирати бивши терористи и осведочени екстремисти, када расту притисци са циљем да се наруши сарадња Србије и Русије, пре свега путем напада на хуманитарни центар у Нишу, за мандатара се бира особа која је без било каквих квалификација и карактеристика потребних за најзначајнију државничку функцију каква је место председника Владе. Једино што је сигурно је то да је одлука о њеном именовању скројена према потребама и интересима западних центара моћи чија ће она бити марионета у даљем политичком, економском и безбедносном распарчавању Србије.

Сада је сасвим јасно да су сви они прозападни медији и НВО који су подстицали протесте после избора, вршили различите видове притиска на државно руководство, подржавали Ану Брнабић за мандатара и водили њену кампању претходних дана, остварили своје циљеве. Они су на најважнију политичку функцију у држави довели особу која ће бити под њиховом директном контролом.