Хитно пронаћи вандале који су оскрнавили споменик Цару Николају!

Српски сабор Заветници тражи од надлежних органа да хитно утврде актере синочњег напада на споменик руском цару Николају Другом Романову у Београду.

Неприхватљиво је да културно-историјски споменици од изузетне важности за српски народ, какав је споменик руском цару Николају, буду мета насиља и вандалистичких испада. Сматрамо да је напад на споменик који је поклон руске државе граду Београду напад и на одличне односе Србије и Русије и пријатељство наша два народа.

19399955_1705804972780650_6712054186795904496_n

Цар Николај је симбол српског и руског савезништва кроз векове јер је управо он својом одлуком да уђе у рат ризиковао, а касније изгубио своју круну и живот да би доказао да не жели да остави братски српски народ на цедилу.

Београђани су испред споменика цару Николају свакодневно остављали цвеће и бринули о самом споменику, док је шака вандала имала за циљ да баци моралну љагу на Београд и да пошаље поруку да Руси у Београду нису добро дошли.

Заветници не желе да се мешају у истрагу надлежних органа јер дубоко верујемо да ће она бити брза и ефикасна, али постављамо питање да ли су починиоци исти они који су пре неколико година, наводно тражећи своја права због сексуалне оријентације, срушили капију на порти Вазнесењске цркве у Београду и оскрнавили један део града?