Упозоравамо на покушаје нове дестабилизације Републике Српске!

Српски сабор Заветници обавештава јавност да смо дошли до сазнања да се у наредном периоду планира низ субверзивних активности које имају за циљ дестабилизацију Републике Српске.

Према нашим поузданим информацијама прозападне структуре у БиХ и унитаристичке власти у Сарајеву припремају се да широм Српске исценирају уличне немире у акцији под називом „Јесењи удар“.

Иза организације овог сценарија стоје поједине стране обавештајне службе али и невладине организације којима директно управља искомпромитовани министар безбедности БиХ Драган Мектић, један од главних предводника удара на Републику Српску и покушаја насилног свргавања њеног легитимно изабраног државног руководства.

Према нашим сазнањима логистичку подршку овом плану пружиће и поједине опозиционе странке из Републике Српске, партнери Бакира Изетбеговића у власти у Сарајеву, СДС, ПДП, НДП, као и поједини медији који се налазе под њиховом контролом.

Подсећамо да Заветници већ годинама уназад упозоравају на методе подривања самосталности и интегритета Републике Српске како споља тако и изнутра. Крајња намера Запада је да издејствује ревизију Дејтонског споразума како би се укинула самосталност Републике Српске, а српски народ лишио своје историјске државотворности.

Очигледно је да је руководство у Бањалуци препознато као највећа сметња централистичким круговима у Сарајеву окупљеним око Бакира Изетбеговића и Ћамила Дураковића који су спремни на све како би у потпуности угасили Републику Српску. Државно руководство Српске годинама успешно одолева перманентним притисцима, али припрема уличних немира захтева свеобухватне мере предострожности.

Заветници упозоравају да се не сме дозволити нарушавање воље грађана Републике Српске и да је једина легална и легитимна она власт коју је изабрао народ