Нико не може да нас спречи да подржимо свој народ у Републици Српској!

Српски сабор Заветници је пре неколико дана упозорио јавност да се у Републици Српској, конкретно и у Бањалуци поново спремају насилни немири опозиције и да је део оних који се представљају као политички противници председника Републике Српске Милорада Додика у садејству са властима у Сарајеву и западним амбасадама.

Већ јуче у Републици Српској је одјекнула информација да је један од лидера покрета ‘Трећи блок’ Борислав Раовановић затражио да се Заветницима забрани улазак у БиХ. Наравно, он се у свом писму обраћа лично министру безбедности у Савету министара Драгану Мектићу познатом по томе да му је близак сарадник Осман Мехмедагић, који је био близак одреду “Ел Муџахедин” и некадашњи шеф обезбеђења Алије Изетбеговића. Такође, не треба заборавити и то да је Мектић хрватски ђак и већ познат по томе да је користио полицију како би забранио Заветницима улазак у Републику Српску.

Са правом постављамо питање зашто се Радовановић и Мектић не баве Османом Мехмедагићем, човеком кога Република Српска сумњичи и за ратне злочине, а који је одлуком Бакира Изетбеговића именован на чело Обавјештајно-безбедосне агенције (ОБА) Босне и Херцеговине.

Када је реч о Мектићу и Радовановићу, веома нас занима да ли је њихово пријатељство почело преко Жељка Билића, Радовановићевог најближег сарадника у покрету ‘Трећи блок’ који је за време рата био део хрватских формација?

Овакви напади страних агентура само су потврда тачности информација да се спрема координирани напад лажне опозиције, муслиманско-хрватског фактора и западних налогодаваца на Републику Српску, а које су Заветници пре неколико дана изнели у јавност.

Овим путем поручујемо да за нас Дрина није граница, па самим тим нема ни могућности да нас било ко спречи да подржимо свој народ у Републици Српској и сам опстанак Српске у времену које долази.

Према нашим сазнањима у наредном периоду планира се низ субверзивних активности које имају за циљ дестабилизацију Републике Српске. Прозападне структуре у БиХ и унитаристичке власти у Сарајеву припремају се да широм Српске инсценирају уличне немире са циљем подстицања грађанских сукоба.

Још једном упозоравамо да иза организације овог сценарија стоје поједине стране обавештајне службе, али и невладине организације којима директно управља искомпромитовани министар безбедности БиХ Драган Мектић, један од главних предводника удара на Републику Српску и покушаја насилног свргавања њеног легитимно изабраног државног руководства.