Између тзв. Владе Рамуша Харадинаја и Исламске државе нема разлике!

Српски сабор Заветници најоштрије осуђује одлуку власти у Београду да подржи учешће Српске листе на Косову и Метохији у тзв. Влади Рамуша Харадинаја.

Недопустиво је да државни врх Србије пребацује одговорност за овај срамни потез на Србе на Косову и Метохији под изговорима да ће осведочени ратни злочинац Рамуш Харадинај гарантовати безбедност и сигурност српског народа у јужној покрајини.

Да ли је од човека који се отоврено залаже за формирање Велике Албаније, који позива на формирање сепаратистичке војске Косова и који и сам признаје да је чинио стравичне злочине над српским народом могуће очекивати да ће сада пружити неопходну безбедност и гарантовати опстанак Срба на КиМ. То би било исто као када би народ Сирије учествовао у систему окупационе терористичке Исламске државе.

Срамно је да се због три ресора у сецесионистичкој Влади амнестирају терористи и даје легитимитет политици вишедеценијског терора над Србима на КиМ.

Заветници поручују да са терористима и онима који су клали српску нејач на КиМ и продавали њихове органе нема преговора и нема пактирања јер једини језик који они разумеју је језик силе. Србија мора да покаже одлучност да је спремна да заштити безбедност Срба на КиМ јер даљим уступцима и политиком повлачења и понижавања даје се додатни подстрек Приштини у процесу даљег истребљења Срба северно и јужно од Ибра.

Уместо озбиљне и националне државне стратегије за решавање српског питања у јужној покрајини Београд је аминовао политичке дилове са протагонистима етничког чишћења Срба. Подсећамо руководство, председника Републике Србије и председника Владе, ако су заборавили, да је Рамуш Харадинај пре само неколико месеци отворено поручио да је хрватска злочиначка операција „Олуја“ модел како треба поступати са Србима. Значи ли то да су и они сагласни са тим ставовима, или наивно верују да је терориста Харадинај преко ноћи постао заштитник Срба?!

Постављамо питање ко ће сносити одговорност за будуће антисрпске потезе Владе Рамуша Харадинаја и потенцијално формирање оружаних снага тзв. Косова?