Милица Ђурђевић и Игор Јурић позвали грађане да подрже увођење доживотне казне затвора за убице и силоватеље деце!

Делегација Заветника пружила је данас званичну подршку фондацији “Тијана Јурић”, потписавши петицију за усвајање новог члана у Кривични законик Србије, по коме би убице и силоватељи деце, малолетника и бременетих жена доживотно били на робији без могућности условног отпуста.

Члан Председништва Заветника, Милица Ђурђевић, одржала је том приликом заједничку конференцију за медије са оцем покојне Тијане, Игором Јурићем.

22834411_10211937850013989_2050440926_n

У изјави за јавност Игор Јурић је рекао да је одазив на поменуту иницијативу изузетно велики али да његов циљ није број потписа већ пре свега жеља да се вест о томе прочује и рашири по читавој Србији и да је подрже сви грађани, од Врања до Суботице.

Он се захвалио Заветницима и појединим народним посланицима који су до сада подржали ову иницијативу и уједно изразио наду да ће и други учесници политичког живота у Србији својим потписом учинити исто јер је ово питање које је изнад политике.

Милица Ђурђевић је истакла да су Заветници дошли са намером да подрже породицу која води вишегодишњу борбу за праведније и сигурније друштво. “Тијана Јурић је била оличење насиља над децом у Србији и ми желимо да она данас постане симбол борбе за праведније друштво и сигурност наших најмлађих”, нагласила је Ђурђевићева.

Она је истакла да Заветници траже од надлежних органа да се у потпуности испуне сви захтеви ове иницијативе, пре свега они који се односе на ускраћивање условног отпуста јер не смемо дозволити да убице и силоватељи наше деце икада поново шетају улицама.

Ђурђевићева се на крају захвалила породици Јурић и позвала све грађане да својим потписом учествују у заједничкој борби за безбедност наше деце!