Заветници Лајковац не одустају од повратка Суда!

Лајковачки Заветници не одустају од захтева за организовањем судећих дана у згради суда у Лајковцу.

Општински одбор Српског сабора Заветници у Лајковцу после одржаног састанка и закључака који су на њему донети позива локално руководство да спроведе одлуку Скупштине општине Лајковац и да код надлежних државних органа издејствује организовање судећих дана у згради бившег Општинског суда у Лајковцу.

Заветници такође позивају општинско руководство да на првој наредној седници Скупштине општине упозна јавност и све скупштинске одборнике са информацијом докле се стигло са реализацијом одлуке Скупштине општине која је, како напомињу, и иницирала разговоре са представницима Министарства правде, којем су присуствовали и представници Заветника.

Они подсећају јавност да је на том састанку од стране Министарства правде јасно речено да не постоји правна препрека за спровођење скупштинске одлуке као и да су према релевантној документацији захтеви грађана општине Лајковац у потпуности оправдани. Они због тога позивају Министарство правде и председника Основног суда у Убу да изнађу решење за легитимне захтеве Лајковчана.

Заветници напомињу да је недопустиво да поједини њихови суграђани који живе на рубним деловима општине Лајковац (села Врачевић, Доњи Лајковац, Боговађа, Ћелије) због одсуства судских услуга у свом граду пешке прелазе и по 30 километара због лоших путних и саобраћајних веза између општина Уб и Лајковац.

Још једном се позивају сви они који одлучују да уваже како одлуку Скупштине општине Лајковац тако и легитимне захтеве његових грађана и да сходно томе позитивно одговоре и организују судеће дане у згради бившег Општинског суда у Лајковцу.

Општински одбор Заветника Лајковац