Заветници представили платформу о КиМ у амбасадама Русије и Сирије!

Делегација Српског сабора Заветници коју су чинили председник Стефан Стаменковски и члан Председништва Милица Ђурђевић представила је данас платформу покрета о Косову и Метохији у амбасадама Сирије и Руске Федерације у Београду.

Делегацију Заветника у амбасади Сирије примио је новоименовани амбасадор те земље у Србији. Председник Заветника, Стефан Стаменковски, пожелео је сиријском амбасадору добродошлицу у нашу земљу и уручио му платформу покрета о КиМ на арапском језику. Стаменковски је том приликом честитао државном руководству и народу Сирије на одлучном и достојанственом држању у борби против терористичке Исламске државе и оних сила које желе да подрију суверенитет Сиријске Арапске Републике.

Председник Заветника још једном је истакао своју захвалност Сирији на доследном ставу о очувању Косова и Метохије у саставу Србије и изразио уверење да ће се традиција добрих односа која постоји између Заветника и амбасаде Сирије наставити и у будућности.

Након тога делегација Заветника посетила је и амбасаду Руске Федерације где је њеним представницима уручила текст платформе на руском језику.

У разговору са шефом сектора за политичка питања, госпођом Аљоном Кудрјавцевом, Заветници су изразили захвалност Руској Федерацији због принципијелног става на поштовању Резолуције 1244 и њене подршке очувању територијалног интегритета Србије.

Председник Заветника изјавио је том приликом да Заветници у потпуности деле став руског амбасадора при СБ УН да је тзв. независно Косово пропао политички пројекат. Он је истакао да Заветници у својој платформи нуде конкретна и реална решења за обнову суверенитета на КиМ и нагласио да је Заветницима веома важно да су представници Русије у потпуности упознати са њиховим ставовима са обзиром на то да је званична Москва најгласнији заступник очувања Косова и Метохије у саставу Србије на међународном нивоу.

23621159_1731734850233000_3883573277042023789_n

Подсећамо да су Заветници пре месец дана на конференцији на којој су представили своју прву темељну свеобухватну стратегију о КиМ најавили и покретање шире кампање за њену промоцију. Посетом сиријској и руској амбасади та кампања је званично и започета, а у њеном оквиру Заветници ће своју платформу представити и амбасадама осталих пријатељских држава као и различитим важним домаћим и међународним институцијама.

Платформу Заветника можете у целости прочитати на следећем линку:

Платформа-Заветника-Косово-и-Метохија(1)

Информативна служба Српског сабора Заветници