Заветници спремни за изборе у Аранђеловцу!

У препуној сали хотела “Рујна зора” у Аранђеловцу одржана је трибина Српског сабора Заветници на којој је представљена платформа о Косову и Метохији и најављен наступ Заветника на предстојећим локалним изборима у том граду.

У име домаћина трибине присутнима се обратио доктор Зоран Зечевић, члан Главног одбора Заветника, који је подсетио своје Аранђеловчане на вишегодишњу борбу против приватизације Књаза, развлашћивања општине Аранђеловац и против пљачке и корупције. Он је поручио да је сада време да се томе стане на пут и нагласио да су Заветници спремни да наступе на предстојећим локалним изборима.

“Заветници су спремни да у Аранђеловцу сарађују са свима који мисле добро свом граду и који са нама деле суштинске принципе”, истакао је Зечевић.

Он је навео да Заветници имају свеобухватан план са којим ће изаћи у јавност, а који садржи низ пројеката и програма припремљених за сваку месну заједницу понаособ. Тај план су припремили људи који су стручни и упознати са темом, он је састављан брижљиво током вишегодишњег рада и искуства и Заветници су спремни да на основу тог плана у будућности домаћински руководе општином.

24796662_10212251409452779_8954556726285433369_n

Члан Председништва Заветника, Милица Ђурђевић, пожелела је успех одбору у Аранђеловцу на предстојећим изборима и нагласила да је то други град у којем се одржава презентација платформе о Косову и Метохији и да то није нимало случајно.

“Нема прикладнијег места од Шумадије и Аранђеловца да се представе слободарске и државотворне идеје. Нико боље од Шумадинаца неће разумети ту суштину јер су управо они после вишевековног ропства покренули идеју о обнови српске државе и независности”, истакла је Ђурђевићева.

Она је упознала присутне са садржајем платформе Заветника, њеним кључним мерама и нагласила да је платформа наишла на одличан одјек у јавности. Ђурђевићева је истакла да је платформа од стране истинске српске интелектуалне елите оцењена као озбиљан стратешки документ и најавила да ће делегација покрета у наредним данима боравити у Москви где ће посетити владајућу руску партију Јединствену Русију и њеним челним људима представити своју платформу.

Она је подсетила и на посету Заветника руској и сиријској амбасади где су Заветници њиховим представницима такође уручили текст платформе на арапском и руском језику. Ђурђевићева се посебно осврнула на чињеницу да се геополитичке прилике у свету убрзано мењају и навела податке америчког бизнис магазина “Форбс” који показују да ће до 2020. године пријатељске државе Русија, Кина и Индија бити највеће економске силе света.

“Србија нема ниједан разлог да срља у некакве трајне историјске споразуме са Приштином, јер је очигледно да ћемо у блиској будућности имати прилику да пред међународном заједницом адекватно заштитимо своје интересе” нагласила је Ђурђевићева.

24852449_10213693645872902_699558056106887233_n

Присутни у сали су након трибине говорницима постављали конструктивна питања и поздравили ставове Заветника по питању Косова и Метохије.