Основан иницијативни одбор Заветника у Смедеревској Паланци!

У присуству великог броја заинтересованих грађана Српски сабор Заветници успешно је основао свој иницијативни одбор и у општини Смедеревска Паланка. За председника одбора изабран је Драган Јевтић.

Оснивању одбора су поред члана ГО Заветника, Владимира Видића, присуствовали и члан Извршног одбора покрета професор Милутин Шишмановић као и председник Општинског одбора Заветника у Жабарима, Стефан Алексић. Они су окупљене грађане упознали са методологијом рада иницијативног одбора и најавили скорашње формирање Општинског одбора Заветника у Смедеревској Паланци.

Према речима Владимира Видића, иначе и председника Градског одбора Заветника у Пожаревцу, иницијативни одбор поред рада на што бржем формирању општинског одбора планира и организовање читавог низа активности које ће имати за циљ да грађане Смедеревске Паланке упознају са програмом и радом Заветника, као и са свеобухватним припремама за предстојеће локалне изборе.

Он је најавио и одржавање трибине о платформи за Косово и Метохију на којој ће грађани Паланке имати прилику да се упознају са стратегијом и решењима Заветника за очување јужне српске покрајине.

Члан Извршног одбора, проф Милутин Шишмановић, представио је техничко-логистичке механизме рада и развитка одбора који ће у великој мери побољшати и у реалном временском периоду дати јако добре резултате и омогућити синхронизовано функционисање сеоских месних и општинског одбора.

На крају састанка Видић је позвао све заинтересоване грађане Смедеревске Паланке као и читавог Подунавског округа да се придруже Заветницима.

/ In Вести / By Уредник / Comments Off on Основан иницијативни одбор Заветника у Смедеревској Паланци!