Заветници у посети Думи – Наш пут је суверенизам и чврста сарадња са БРИКС-ом!

Платформа о КиМ стигла пред Државну Думу Руске Федерације! Делегација Српског сабора Заветници боравила је у званичној посети Државној Думи Руске Федерације. Председник Заветника Стефан Стаменковски и члан Председништва Милица Ђурђевић, састали су се са Сергејом А. Гавриловом, председником Одбора руске Думе за развој цивилног друштва и верска питања и Александром А. Јушченком, замеником председника Одбора за информациону политику и технологије.

Обе стране сагласиле су се да је у времену великих изазова пред Србијом веома важно јачати сарадњу српских и руских политичких актера.

Председник Одбора руске Думе, господин Гаврилов, срдачно је поздравио делегацију Заветника и истакао да је у потпуности упознат са приликама у Србији. Он је поменуо да је, поред више званичних посета Београду, имао прилику да присуствује и последњој служби патријарха Павла на Косову пољу.

„Ми знамо са каквим се ризицима Србија суочава и наша подршка неће изостати. Чинићемо све како би Русија и Србија биле што ближе и чвршће повезане.“, рекао је Гаврилов.

Он је нагласио да је добро познато какве су намере НАТО пакта према Србији и навео пример Бугарске, где је против воље већинског становништва она постала чланица НАТО алијансе.
Гаврилов је изаразио задовољство што у Србији постоји политичка организација младих и одговорних људи са којима ће у будуће сарађивати на обострану корист две државе и народа.

Председник Заветника је честитао руској делегацији победу над тероризом у Сирији и навео да је то важан историјски дан који поред осталог показује промену геополитичких прилика у свету. Стаменковски је подсетио да су Заветници организовали највеће АНТИ-НАТО демонстрације у Србији и да се у потпуности противе сваком даљем приближавању ка тој војној алијанси.

„Наш правац је суверенизам и ми смо уверени да Србија може покренути процес обнове суверенитета само ако своју спољну политику усмери ка Руској Федерацији и Кини, и другим земљама БРИКС-а.“, нагласио је он.

Стаменковски је додао и да су Заветници против европских интеграција које Србију удаљавају од историјских савезника и директно подривају њену територијалну целовитост и независност. „Поред тога што инсистирају да се одрекенемо 12% своје територије, из Брисела нам траже и да усагласимо спољну политику са Европском унијом што би подразумевало увођење санкција Русији и укидање споразума о слободној трговини између две државе. Тако нешто је за Заветнике апсолутно неприхватљиво.“,  истакао је Стаменковски.

Члан Председништва и портпарол Заветника, Милица Ђурђевић, захвалила се представницима руске Думе на снажној подршци коју Русија пружа очувању Косова и Метохије у саставу Србије. Она је руску делегацију упознала са садржајем плаформе „Правни, безбедносни и геополитички аспекти српског питања на КиМ“ коју су Заветници недавно представили јавности и навела да је Руска Федерација најважнији ослонац Србије у правно-дипломатској заштити српске целовитости.

Стаменковски је уручио Гаврилову интегрални текст платформе са преводом на руски језик и изразио наду да ће стратегија за КиМ коју предлажу Заветници бити корисна у даљој заштити српских интереса у јужној покрајини пред међународном заједницом.

„Наша Комунистичка партија је и 1999. године била уз СР Југославију у најтежим приликама и за Србију и за Русију. Тако ће остати и у будућности. У нама ћете увек имати пријатеље.“, поручио је на крају сусрета Сергеј А. Гаврилов.

Информативна служба Српског сабора Заветници

/ In Вести / By Уредник / Comments Off on Заветници у посети Думи – Наш пут је суверенизам и чврста сарадња са БРИКС-ом!