СТРАХ ОД ЗАВЕТНИКА – поново угашена Фејсбук страница покрета!

Заветници обавештавају јавност да је администрација Фејсбука након два дана замрзавања промоције активности покрета на овој друштвеној мрежи данас и званично угасила нашу Фејсбук страницу. Упоредо са тим блокирани су и профили највиших представника руководства покрета.

Истичемо да је ово већ други пут за само годину дана да се Заветницима без икаквог оправданог разлога спречава деловање на друштвеним мрежама. Подсећамо да је почетком ове године Фејсбук угасио страницу Заветника која је бројала преко 50 хиљада лајкова.

Наш тим који се бави интернет промоцијом дошао је до информације да је за само један дан против странице Заветника поднето више од 940 пријава. Оне су уследиле одмах након објављивања вести о посети делегације Заветника руској Државној Думи где је руским званичницима представљена платформа покрета о КиМ.

Постоји више него оправдана сумња да је реч о оркестрираном нападу јер није никаква случајност да у тако кратком временском периоду дође до толиког броја пријава.

Подсећамо да се администрација Фејсбука налази у Загребу која врло пристрасно уређује ову друштвену мрежу. Очигледно је да се према њеним стандардима Заветници третирају као озбиљна претња чим се суочавају са бруталном цензуром, нападима и саботирањем на друштвеним мрежама.

Захваљујемо се свима на подршци и молимо вас да до даљњег наше активности пратите путем нашег званичног веб сајта: www.zavetnici.rs