Галијашевић – Правити од Косова државу значи стварати терористичку базу

Стручњак за безбедност, Џевад Галијашевић, говорио је на Округлом столу Српског сабора Заветници посвећеном Платформи о КиМ, коју су Заветници недавно представили јавности. Галијашевић је подсетио да су у контексту Косова и Метохије главни проблем САД и поједине западне земље које подстичу великоалбански експанзионизам.

,,Је л’ мислите да би Рама или Тачи смели овако бахато да разговарају са Србијом која је дупло већа и по свим параметрима доста јача земља да није те америчке подршке?“ – упитао је Галијашевић тим поводом.

Говорећи о НАТО агресији на СРЈ 1999, он је изјавио да је циљ бомбардовања био да се Србија ,,врати у средњи век“ како касније не би била у стању да пружа ефикасан мирнодопски отпор распарачавању своје територије, и то због преокупљености дуготрајним и тешким опоравком.

Стручњак за безбедност Џевад Галијашевић упозорио је да направити од тзв. Косова државу уствари значи направити снажну терористичку базу на Балкану. Он је изјавио да се геополитичка ситуација у свету радикално променила у корист Србије и да КиМ за Србију још није завршена прича. Галијашевић је истакао да је КиМ лакмус папир наше части и одбране државе.

Видео снимци излагања: