Делегација Заветника код Додика – свечани пријем на Дан Републике Српске

Делегација Заветника коју су чинили председник покрета, Стефан Стаменковски, и члан Главног одбора, Катарина Комазец, присуствовали су свечаном пријему код председника Милорада Додика поводом прославе 26 година од оснивања Републике Српске и крсне славе светог Стефана.

Том приликом Стаменковски је гостовао у емисији на РТРС где је поручио да је за Заветнике Република Српска једно од најважнијих државних и националних питања српског народа и један од приоритета политичког деловања. Он је истакао да се Заветници интензивно залажу за јачање односа између две српске државе, Србије и Српске и нагласио да очување српске државности западно од Дрине мора да буде стратешки циљ одговорне државне политике.

“Ми знамо да тамо где су нам укинули државност Срби су лишени елементарних људских права као што је то случај у Хрватској и Црној Гори. Зато је за нас јака Република Српска императив опстанка српског народа.”, навео је Стаменковски.

Он је поручио да је за Заветнике веома важан осећај заједништва између Срба са обе стране Дрине, додавши да је Дан РС празник целокупног српског народа.

Заветници овом приликом још једном честитају државном руководству Републике Српске и свим њеним грађанима 26. годишњицу самосталности и борбе за слободу.

/ In Вести / By Уредник / Comments Off on Делегација Заветника код Додика – свечани пријем на Дан Републике Српске