Званично проглашена изборна листа Заветника под редним бројем 10!

Градска изборна комисија прогласила је вечерас изборну листу “Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ” која ће наступити на предстојећим београдским изборима под редним бројем 10.

Заветници су изборну листу, коју је за само неколико дана на више локација у Београду својим потписима подржало више од 2.500 грађана, предали јутрос у седишту ГИК у Београду.

Том приликом носилац листе и члан Председништва Заветника, Милица Ђурђевић, поручила је да листа Заветника окупља угледне професоре, лекаре, економисте, просветне раднике, стручњаке из области културе, туризма, уметности, домаћине поштоване у својим срединама и младе људе.

Она је нагласила да Заветници започињу кампању спремни да Београђанима представе свој програм, идеје и решења за проблеме који се годинама нагомилавају.

Заветници поручују да је недопустиво да у граду који је један од најстаријих цивилизацијских центара и једна од најважнијих светских геополитичких тачака данас немамо решене елементарне комуналне проблеме.

“Београдска насеља попут Борче, Котежа, Лештана, Калуђерице, у којима живи преко 100. 000 грађана немају решен проблем канализације. То су горућа питања и приоритети будуће градске власти.“, поручила је Ђурђевићева.

Она је нагласила да од 1997. године Београдом владају исти кадрови који су мењали странке и иделогије, пустошили градску касу и узупирили градску имовину.

„Време је да покажемо да Београд има снаге да прекине погубну политику од Небојше Човића, Драгана Ђиласа до Синише Малог. Доста је са наметима, потребни су нам памет, знање и домаћински однос. Београд у коме се Заветници буду питали неће дозволити распродају имовине, попут више десетина хиљада хектара ПКБ.“, додала је она.

„Од српског главног града годинама покушавају да направе антисрпски град. Ми ћемо Београду вратити вредносни систем поштовања историје, традиције и културе. Обновићемо и подићи споменике онима који су бранили слободу и образ Београда. Вратићемо граду лице културне престонице Балкана.“, навела је Ђурђевићева.

Она је истакла да је посебан акценат програма на вишедетним породицама. Град мора да покаже бригу и помогне са различитим олакшицама – бесплатни уџбеници за основце, бесплатни градски превоз, спортске активности, улазнице са различите културне институције.

„Разговараћемо са београдским привредницима, јер желимо да заједнички сагледамо све могућности и конкретне кораке које будућа градска власт може да предузме како би олакшала и унапредила њихово пословање. До сада то нико није учинио, а крајње је време да чујемо једни друге.“

У закључку Ђурђевићева је истакла да Заветници очекују одличан изборни резултат и да то потврђује све већи број чланова и симпатизера покрета.