Заветници: “Овако бисмо решили проблем недостатка места у обдаништима!”

У интервјуу за “Политику” на питање како би решили проблем недостатка места у обдаништима Милица Ђурђевић Стаменковски укратко је изнела став листе “Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ” по том питању.

“Државни вртићи на општинама ширег центра и периферије Града имају проблем са недостатком капацитета. Годинама уназад се не отварају нови, или не улаже у реновирање већ постојећих обданишта. Многи вртићи смештени су у старим, оронулим објектима, без дворишта и елементарних услова.

Родитељи су принуђени да децу уписују у приватна обданишта и тај издатак је неподоношљив, јер рефундирање новца касни и по више од два месеца. Поред тога, родитељи су изложени и додатним трошковима, од њих се захтева да купују прибор за различите активности и средства за личну хигијену деце.

Наш план је да се постојећи објекти широм града који су празни и немају никакву намену адаптирају у вртиће, као и да се уложе додатна средства за проширење капацитета постојећих обданишта у пренасељеним деловима Београда. Веома је важно да се новац родитељима чија деца похађају приватне вртиће исплаћује у најкраћем могућем року.

Брига о најмлађим Београђанима је брига о будућности нашег града!”