Заветници представили програм – Београд има снаге да победи и демократе и напредњаке! (видео)

У препуној сали спортског центра “Шумице” на Вождовцу листа Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ одржала је предизборни скуп и представила програм за развој и обнову Београда.

Присутнима су се обратили кандидати за градске одборнике који су предочили на који ће начин Заветници решити проблеме Града Београда у области културе, омладинске политике, туризма, комуналних и социјалних питања, привреде и предузетништва.

Први се обратио кандидат Заветника, професор Божидар Зечевић који је навео да су све странке годинама културу стављале на последње место. Он је, поред осталог, упозорио на поражавајуће низак проценат становништва које користи национално писмо ћирилицу и навео је да је узрок томе непоштовање члана 10 Устава Републике Србије од стране државних органа.

Време је за ћирилизацију Београда!”, истакао је Зечевић.

Радован Крнета, кандидат за одборника листе Београд има снаге рекао је да ће се уласком у градску Скупштину Заветници заложити за решавање горућих комуналних питања на целој територији Београдског округа.

Године пролазе у њиховим неиспуњеним обећањима, уместо да се докажу пред народом, они се све време доказују пред Европском унијом која нам тражи да се одрекнемо своје територије и нарушимо пријатељске односе са Руском Федерацијом.“, рекао је Крнета.

Он је нагласио да ће Заветници решити проблем канализације, водоснабдевања и дивљих депонија на целој територији Београдског округа.

Следећа се присутнима обратила Бојана Букумировић, привредник из Београда и кандидат на листи Заветника. Она је упозорила на све тежи положај домаћих предузетника који се свакодневно боре са огромним наметима и порезима.

Док су све инвестиције градске власти усмерене на финансирање страних компанија којима се даје мноштво привилегија и повластица наша домаћа предузећа се систематски занемарују јер им нису омогућени елементарни услови за пословање”, истакла је Букумировићева. Она је рекла да ће Заветници увести пакет олакшица за мале и средње привреднике и ослободити их прекомерних намета.

Подржаћемо и субвенционисати младе предузетнике. Разговараћемо са београдским привредницима, јер желимо да заједнички сагледамо све могућности и конкретне кораке које будућа градска власт може да предузме како би олакшала и унапредила њихово пословање. До сада то нико није учинио, а крајње је време да чујемо једни друге!”, закључила је она.

Кандидат за градског одборника, Катарина Комазец, подсетила је присутне на велики туристичко-културни потенцијал Београда, констатајући како он због неспособности и нестручности градских власти до сада још није у потпуности искоришћен.

Буџет Града Београда намењен туризму мора бити правилно распоређен, на начин да буџетска средства буду првенствено усмерена ка унапређењу културних садржаја и побољшању квалитета услуге”, истакла је Комазец, нагласивши да се морају створити услови за боље пословање “incoming” агенција и подстаћи јачи продор и промоција истих на међународном тржишту.

Она је рекла да у туристичку понуду Београда треба уврстити и места на периферији града попyт Овче и Авале, а домаће туристичке агенције додатно заштитити применом Закона.

Потом се присутнима обратио кандидат Заветника за градског одборника, професор лазаревачке гимназије, Александар Димитријевић. Он је рекао да је највећи проблем Лазаревца велика незапосленост, истакавши да је данас партијска књижица једини пут за добијање радног места.

Као неко ко долази из општине која има пољопривредни потенцијал одговорно тврдим да млади у Лазаревцу желе да остану да живе и раде на селу али за то немају никакву подршку од стране градских и општинских власти.”, поручио је Димитријевић. Он је рекао да ће се Заветници заложити да помогну младим људима кроз пружање различитих субвенција.

Димитријевић је подсетио да су Заветници разговарали са привредницима и представницима трговинских ланаца у Русији који желе српске производе али да Србија тренутно није у стању да количински одговори на њихове потребе.

“Због тога ми ћемо се ангажовати да се оформе пољопривредне задруге путем којих ћемо моћи да обезбедимо потребне количине које изискују велика тржишта.”, истакао је он.

Председник омладине Градског одбора Заветника Београд, Филип Васиљевић рекао је да су Заветници једина политичка организација која младима даје шансу и која се труди да покаже да су млади људи заинтересовани за друштвени активизам и да желе да допринесу граду и држави.

Данас говорим у име младих и одговорних људи који су остали у Београду и који желе овде да граде своју будућност. Заветници су припремили низ корака у области омладинске политике и време је да млади људи постану приоритет будуће градске власти.”, нагласио је Васиљевић.

Последња се присутнима обратила кандидат за градоначелника Београда, Милица Ђурђевић Стаменковски, која је нагласила да се навршила 21 година од како Београдом управљају они који су га олако заменили Бриселом, Берлином и Вашингтоном. Она је подсетила да се Београд и након трагичних историјских удеса поново обнављао и устајао, па ће се то несумњиво десети и након вишедеценијске поражавајуће политике Демократске странке и Српске напредне странке.

И данас Београдом управљају кадрови Демократске странке и Млађана Динкића. До душе, обукли су ново одело, али су им намере остале исте. Они мисле да нема те силе која може да им одузме полуге моћи и право да управљају нама, нашим животима, нашом будућности. Али заборавили су на речи Ива Андрића да Београд никад не мирује. Ми смо та сила, ми смо та снага која ће 04. марта покренути талас промена који нико неће моћи да заустави., рекла је Ђурђевићева.

Она се посебно осврнула на положај породице и родитеља Београду.

Ни у једној од 17 београдских општина немамо позитиван природни прираштај, демографска слика је поражавајућа. Где су породице, где су деца, где су родитељи?! На којем су они месту градској власти?! Да ли је могуће да је преча геј парада од српских мајки и очева?”, запитала је прва на листи Заветника.

Ђурђевићева је говорила и о нападима на Заветнике након што су отворили питање финансирање НВО из буџета Београда.

Последњих дана мета смо бројних напада, јер смо најавали смо да ћемо зауставити финансирање антисрпских невладиних организација које годинама добијају новац да подривају уставни поредак државе и вређају достојанство нашег народа. Узурпирали су више хиљада квадрата београдског пословног простора и претворили их у антисрпске штабове. Наш први задатак је да Наташу Кандић, Соњу Бисерко, Соњу Лихт иселимо из зграда које припадају нама – Београђанима., нагласила је она.

Милица Ђурђевић Стаменковски поручила је да је Београд постао је талац оваквих организација, а да ниједна власт до сада није имала храбрости да се супротстави тој, како је навела, паразитској мрежи невладиног сектора.

На рачун Борке Павићевић, оне што је гостила срамни фестивал “Мидрита” сваке године стигне по неки милион више. Пола Београда нема канализацију, али за Боркине фекалије мора да се нађе. Летос смо спречавали одржавање овог фестивала, а сада је пред нама задатак да спречимо да она и њој слични икада више добију динар из Градског буџета., закључила је Ђурђевићева и позвала пристуне да 04. марта подрже листу под редним бројем 10.

Информативна служба Српског сабора Заветници